Vision Junior Be Big – 30db tabletta

Vision Junior Be Big – 30db tabletta

6.990 Ft

A Vision Junior Be Big hatóanyagai (kalcium, bambusz por, B1 és D3-vitamin) a gyermeki szervezet aktív növekedésének és fejlődésének megerősítésére szolgálhat, a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességének növelésében, az idegrendszer egészséges működésében. Jótékony hatással lehetnek a csontokra, izmokra, fogakra és azok fejlődésére.

Átmeneti készlethiány, jelenleg nem rendelhető

Termékleírás

A Vision Junior Be Big hatóanyagai (kalcium, bambusz por, B1 és D3-vitamin) a gyermeki szervezet aktív növekedésének és fejlődésének megerősítésére szolgálhat, a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességének növelésében, az idegrendszer egészséges működésében. Jótékony hatással lehetnek a csontokra, izmokra, fogakra és azok fejlődésére.

Kiknek ajánlott a Vision Junior Be Big?

  • Minden gyermeknek az aktív növekedés időszakában.
  • Gyermekeknek, akik nem jutnak elég kalciumhoz táplálkozásuk során.
  • Gyermekeknek, akik aktív életmódot folytatnak, sportolnak, jelentős fizikai terhelésnek vannak kitéve.
  • Gyermekeknek, akiknek szükségük van mozgásszerveik, ideg-, szív- és érrendszerük erősítésére.

A Vision Junior Be Big hatóanyagai 1 rágótablettában:

  • Kalcium – 250mg
  • Bambusz por – 5,5mg
  • B1-vitamin – 0,8mg
  • D3-vitamin – 2,5µg

A bambusz kivonat bőrre gyakorolt pozitív hatását különböző kozmetikai cégek is alkalmazzák a haj megerősítése, illetve a csillogó hajszín elérése céljából, valamint a gyorsétkezés világcégei az ételek rákkeltő hatásának csökkentése érdekében, azonban csak a Vision Társaság ajánlja a bambusz kivonat mikroelemekkel kombinált egyesített hatását, amely létfontossággal bír a szervezet egészséges növekedésében és fejlődésében.

Kálcium
A Kálcium fontos makro-elem, mely szükséges a szervezet normális életfunkcióinak biztosítására. A foszforral együtt a kalcium a csontszövet alapját képezi, aktivizálja fontos fermentumok sorának működését, a szervezetben részt vesz az ion egyensúly megőrzésében, szükség van rá az idegrendszer normális ingerlékenységéhez és az izom-összehúzódáshoz, illetve a véralvadás fontos tényezője is.
A szervezetben a kalcium hiányát igazoló jellemző klinikai tünetek: az idegrendszer magas ingerlékenysége és fajdalmos görcsrohamok (Tetania) A felnőttek kalciumban való szükséglete 0,8-1,2 gramm körül van. Különösen fontos a kalcium a gyerekeknek, mivel a szerveztük aktívan nő és fejlődik.

Bambusz kivonat
Szilícium – az egyik legfontosabb mikroelem, amely a szervezetünk összetételét képezi. Ő felel a kálcium, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, kén, alumínium, kobalt, és sok más egyéb elem felszívódásáért. A szilícium hiány esetén 104 elemből 76 nem szívódik fel a szervezetben, vagy nem helyesen szívódik fel. A szilícium hiánya miatt különböző betegségek alakulhatnak ki.

Ha a kálcium – a csontszövetek formálódásának alapeleme, akkor a szilícium – a rugalmas felépítés tulajdonságáért felelős elem:

– összekötő ínszövetek
– véredények és a gyomor, bél-rendszer vezetékei
– belső elválasztású mirigyek
– porcok
– ízületi folyadék
– szívbillentyűk

Éppen ezért nagyon fontos a normális működéshez, és e struktúrák kialakításához. A magas szilícium tartalom az összekötő szövetekben összefüggésben van a strukturális glukozamin-glukon összetevő alkotóelemek minőségi jelenlétével, kialakítja az adott szövet vázát, szilárdságot és rugalmasságot kölcsönözve neki.

A szilícium szintje az aortában nem csak a kor előrehaladásával csökken, de az ateroszklerozis fejlődési folyamata során is. A növényi rostokban gazdag diéta anti-aterogén azért, mert a rostok a szilícium jó felszívódását segíthetik úgy, hogy akkumulálják a szilíciumot. A növényi rostok és a szilícium hiánya esetén gyorsabban alakulnak ki az öregedési folyamatok.

B1 Vitamin
A В1 Vitamin a fermentumok összetételébe tartozik, amelyek szabályozhatják a szénhidrát és energiacserét a szervezetben, javíthatja az izom, illetve az idegrendszer működését. A B1 vitamin hiánya esetén fáradékonyság, ingerlékenység, álmatlanság figyelhető meg.

A B1 vitamin elsősorban a növényi eredetű élelmiszerekben található meg: gabonafélékben, darákban (zab, hajdina, köles), durva őrlésű lisztben (a fimon őrlésnél, azok a gabonarészek, amelyek leginkább gazdagok a B1 vitaminban a korpával együtt távoznak, ezért az első osztályú lisztnél és kenyérnél a B1 vitamin tartalom jelentősen csökkentett). Különösen sok vitamin van a gabonacsirában, korpában, hüvelyesekben. B1 vitamint tartalmaz a hús, tojás, élesztő és dió.

Az élelmiszerek hőkezelésénél elvész a B1 vitamin 25-30 %-a, a hosszadalmas forraláskor pedig szinte teljesen megsemmisül. Valamint B1 vitamin megsemmisül a fémekkel való kontaktus során is. A B1 vitamin felszívódásának romlásához hozzájárulhat az anti-vitamin – tiamináz, melyet a rosszul feldolgozott édesvizi halak tartalmaznak, és naponta nagy mennyiségű tea fogyasztása. B1 vitamin hiányossága túlzott szénhidrát fogyasztásakor alakul ki, valamint bélrendszeri megbetegedések (enteritisz, kolitsz) esetén. Ezért nagyon fontos az étrend-kiegészítők fogyasztásа ahhoz, hogy a növésben lévő szervezet megkapja a szükséges B1 vitamin napi adagját.

D Vitamin
A D Vitamin szabályozhatja a foszfor-kálcium cseréjét, biztosítja a kálcium és foszfor bélrendszerben való felszívódását, a kálcium és foszfor reabszorbációját a vese vezetékekben, elősegítheti a csontszövet ásványi mineralizálását. D Vitamin szükséges a szervezet növekedéséhez, a csontok és a fogak egészséges állapotban való tártasához, a szervezet ellenálló képességének növeléséhez és az onkopatológia megelőzéséhez.

A D vitamin hiányossága a foszfor-kálcium cseréjének meghibásodásához vezet, és annak következményeképpen a rahit – a csontok deformálása alakul ki a bennük zajló mineralizálási folyamatok meghibásodása végett.

A növényi eredetű élelmiszerekben D vitamin gyakorlatilag nincs. A legtöbb D vitamin a halból készült élelmiszerekben van jelen: a halzsírban, tőkehalmájban. D vitamin kiegészítő élelmiszerforrása: a vaj és a tojás. Sajnos a haltermékeket ritkán használnak a gyerekek étkeztetésében, ezért az étrend-kiegészítők igen fontos forrásai lehetnek ennek a vitaminnak.

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, és bár az étrend-kiegészítők koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat, így kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, de jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett önmagában a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Vélemények

Még nincs értékelés.

Legyen Ön az első, aki értékelést ír!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük